Saturday, July 30

Modelling; Photoshoot or Catwalk.

ASSALAMMUALAIKUM <3 <3 <3
Header baru oleh Fazliana Edora iaitu Nenek Edoraemon! Sayangku ni yg design semua layout blog koo~

HOMAGAD~ SO LONG NO STORIES AT ALL.
Kenapakah saya jarang hupdate vlog? This is because I'm getting more serious into modelling career. Huwaa T_T
I am really interested in this field, not because the glamorous, BUT i'd like being make over, catwalk, cash, prizes, featured in mags, catalog, newspaper, money, beautiful pictures by a pro photog and making a new friends. I am really committed towards this job. Either freelance or paid! :D

Sebelum aku masuk Pencarian Model Faraheen, aku join Model Most Photogenic Johnson&Johnson. Alhamdulillah I made it until TOP 7 out of 100 girls came to audition. HAHA. Dah la mase tu tataw langsung ada competition tu, dgn muka selebet, dengan tudung biru with baju kotak2 gedabai terus shoot utk Most Photogenic. :P Event tu seminggu sebelum Pancarian Model Tudung Koleksi Faraheen Sabah.

ALHAMDULILLAH again! Untuk Pencarian Model Faraheen, aku tak sangka dapat jadi juara. Seriously??! Banyak contestan lain yg lg lawa2 wa cakap lu~! HAHAHA. 11 Finalis! Ok sepanjang event tu, i need to do Catwalk, jalan ibarat kucing anak dara. :P I didnt wear high heels sebab i knw pentas tu tak sempurna, means mesti ada lubang2 kecil yg boleh buwat lu sangkut waa,  kang tersadung buek malu hangpa. :P Aku pakai wedges je la, walaupun wedges tak setinggi heels :D Terus tenggelam aku sikit2 oleh contestant lain. HAHAHA :P booo~ ketot! :P Then waktu utk 3 posing2, punya rasa rugi tak grab peluang tu betul2, semua marah :P HAHA sebab aku laju dan posing macam tak plan. Aku ni pelupa taw kalau dah neves. HAHA. Aku hentam je pose, nasib aku ingat2 pose aku time photoshoot walaupun aku rasa  pathetic gila time tu. Berbaloi gak la pegi photoshoot byk2. Tak rugi, kumpul pengalaman yg penting. :) Mekap aku plak cantik ditaja oleh Aila Puteri tapi kan mcm over sket bahagian LIPS. Macam Anita Sarawak aku rasa.

Now Alhamdulillah aku dapat byk rezeki utk photoshoot mempromosikan tudung or jubah koleksi pihak2 tertentu dengan bayaran rm 150 ke atas; halfday. Aku tak kisah, kalau for free, i'll go for it dan aku tak memilih sebabni hobi dan minat aku. Aku harap parenz aku dapat sokong apa yg aku minat ni. InsyaAllah amin.^_^


So beberapa gambar sepanjang kedua2 event :)



Ni time raptai,malam before event ^_^

Finalis. Cantik2 Kannn!!

Sesi soal jawab :P

Berdebar menunggu keputusan.Top 2 ^_^

Alhamdulillah. Juara. eceh :P

Newspaper. :D



Haa ni la event most photogenic. Yg dtg time tu 5 org je. Dua tak dtg. Top 7. Yg lelaki dan perempuan di ujung2 tu organizer ^_^


p/s : Update kelam kabut. Hadoii.. nanti akan diupdate lg. Love you All. <3

1 comment:

  1. suka tgk gambar izreen suma.. dressing lawa2.. :)

    ReplyDelete